WIJ STEUNEN
DE KOFFIEBOEREN
IN GUATEMALA
EN MEXICO

Met trots presenteren wij Café Del Mar’s
en het verhaal achter hun bonen.

Cafe Del Mar koffie
Cafe Del Mar koffie
Dagvers gebrand

In juten zakken van 69 kilo leveren Café Del Mar de groene koffiebonen aan hun branderij. De groene, gedroogde bonen hebben nog geen smaak en zijn zo hard als kleine steentjes. De smaak en het aroma ontwikkelen zich pas na het branden. Wekelijks wordt hun koffie op kleine schaal met ambachtelijk vakmanschap en passie gebrand. Nadat de koffie is gebrand verliest het normaliter snel aan kwaliteit en aroma. De tijd tussen het branden en de levering is bijzonder kort. Hierdoor blijven geur, smaak en aroma het best bewaard.
Onze koffie is dus altijd vers!

Zuiver Arabica

Wij maken gebruik van NERO. Deze Zuivere arabicabonen zijn deels afkomstig uit vulkanische hooglanden van San Marcos. Guatemala en deels uit de regio Santos, Brazilië.

De prachtige bonen uit Guatemala zijn van de hoogste kwaliteit en bovendien duurzaam geteeld (Rainforest Alliance Gecertificeerd).

Ze geven een fruitige accent.

Rainforest Alliance gecertificeerd

Café Del Mar’s Platanillo koffie is Rainforest Alliance gecertificeerd. Zoals de naam al zegt, voor de bescherming van de tropische regenwouden. Om het logo te mogen voeren moeten de boeren voldoen aan een lijst van meer dan 200 zware eisen. Deze eisen gaan over behoud en herbebossing, afvalbeheer, waterbehoud, milieu en sociale omstandigheden. Door de strenge eisen die Rainforest Alliance stelt, kunt u er – met ons – gerust op zijn dat eventuele giftige stoffen die normaliter gebruikt worden voor de gewasbescherming en de verwerking van de bonen, tot een minimum zijn beperkt.

Duurzame verpakkingen

De vers gebrande koffie wordt verpakt in zakken van zogeheten ‘kraft paper’. Een hoge kwaliteit biologisch afbreekbare en recyclebare zakken. De zakken zijn voorzien van een ventiel om de versheid lang te bewaren.

Uniek fair trade concept

Café del Mar heeft een uniek fair trade concept wat voor de koffieboeren veel voordeliger is dan het reguliere Max Havelaar keurmerk.

Logo-88-88

Heiligeweg 10, 1012 XR Amsterdam

Monday – Friday: 09:00 – 20:00
Saturday & Sunday : 10:00 – 20:00

Phone number: + 31 (0) 20 737 03 99

2017 D'Juice House. All Rights Reserved.